2013. március 1., péntek

Egy éjszaka alatt 4 helyre is betörtek

Évet értékelt a közelmúltban a Nyíregyháza-Kertvárosi Polgárőrség Egyesülete. A közgyűlésen elhangzott: a 27 fős, Kovács Aladár elnök vezetésével működő szervezet megvalósította a 2012-re kitűzött célokat, úgymint a betöréses lopások csökkentése, a SZEM mozgalom erősítése, további személyek bevonása a szolgáltba és a mozgalomba, a pénzügyi helyzet szinten tartása, a pályázati lehetőségek figyelemmel kísérése és a drogellenes propaganda folytatása.

A bűnmegelőzési feladataink ellátásában nagy segítségünkre volt a közrend védelmi osztály vezetőjének szakmai segítsége. A KMB-s Kelemen András a Kertvárosban nevelkedett, így jól ismeri a városrész utcáit, lakóit. Bár rendszeresen tart fogadóórákat, a lakosság nem használja ki a lehetőséget. 

Tavaly számos betörés történt a Kertváros területén, előfordult, hogy egy éjszaka alatt 3-4 helyre is behatoltak! A rendőrség elfogta a gyanúsítottakat, azóta megszűntek a betörések. Ennek ellenére egy percig sem lehetünk nyugodtak, bármikor bárki bűncselekmény áldozatául eshet, éppen ezért a polgárőség, a rendőrség és a lakosság éberségére is szüksége van! 

A problémák ellenére is vannak jó eredményeink: egyre aktívabb a SZEM mozgalom, egyre többen kérik meg szomszédjaikat, hogy figyeljenek az ingatlanjukra, ha hosszabb-rövidebb időre elutaznak. Minden bűncselekményt nem lehet megakadályozni, de sokkal több elkövetésre kerülne sor, ha mi a rendőrséggel együttműködve nem járőröznénk, és nem végeznénk naponta (szolgálaton kívül is) a bűnmegelőzési feladatainkat.

Bakó Károly ny.r. alezredes, MPSZ szakreferense