2014. április 16., szerda

Kétszázan, százakért

A Nyíregyháza-Kertvárosi Polgárőrség Egyesület 2014. április 14-ei évértékelő közgyűlése után az egyik polgárőr társunk felvetette, hogy a Dugonics utcai felújított, kibővített óvoda előtt elfelejtettek gyalogos átkelőhelyet építeni.

Mintegy 200 aláírást gyűjtöttünk össze a Csicsergő óvoda előtti zebra megépítése érdekében, mert az átkelés itt a nagy gépjárműforgalom miatt roppant balesetveszélyes és nehézkes. A helyi önkormányzati képviselőnk közbenjárását kértük, az aláírási íveket pedig átadtam a közbiztonságért felelős alpolgármesternek, mihamarabbi intézkedésben bízva. 

Ezt követően a városi közgyűlésen is téma volt az "ovizebra". Azóta sok embertől sokféle tájékoztatást kaptam: "legyük türelemmel, mert több gyalogos átkelőhely létesítése már az előkészítés szakaszában van", "sajnos nincs betervezve a költségvetésbe", "az idén őszi önkormányzati választásokig el fog készülni", "csak az új ciklusban valósulhat meg". 

Kinek higgyünk? Csak kapkodom a fejem, akárcsak a 150 gyermek és kísérőik, akiket azóta is nap mint nap balesetveszély fenyeget az óvodáknál!

Kovács Aladár elnök