2016. február 19., péntek

"Minden korosztályhoz van egy-egy jó tanácsuk"

A Kelet-Magyarország napilapban szerepelt a Polgárőr Egyesületünk. Alább változtatás nélkül olvasható a megjelent cikk.

Szakemberek tartottak előadásokat arról,
 hogyan kezeljék a konfliktusokat és miként
hárítsák el a támadásokat a polgárőrök
"Plakátokon, szórólapokon és bűnmegelőzési tanácsokat is tartalmazó tájékoztató füzetben mutatja be széles tevékenységi körét a Nyíregyháza-Kertvárosi Polgárőrség Egyesület.

A maholnap 20 éve működő civil szervezet munkássága jól ismert a településrészen élők körében. – A kezdetben 16 fős „legénységünk” mára 26 szolgálatkész polgárőrt számlál. Célunk nem változott: a közbiztonság javítása, a bűnmegelőzés, a lakosság biztonságérzetét növelő tevékenységek a legfőbb feladataink közé tartoznak – mondta el Kovács Aladár egyesületi elnök.

– Kivívtuk a lakosság elismerését, egyre többen fordulnak hozzánk egyéni és a közösségi problémákkal. Immár nemcsak szolgálati autóval, hanem modern kommunikációs eszközökkel is rendelkezünk. Számos képzésen, továbbképzésen vettünk részt, többek között önvédelmi és konfliktuskezelési tréningeken is. Közel hétezer ember biztonságára vigyázunk a területünkön a rendőrséggel és az önkormányzattal együttműködve.

– Évente 3000–3500 órát töltünk „terepen”, a munkánkat tervszerűen végezzük, havi vezényléssel. Tagjai vagyunk az Országos Polgárőr Szövetségnek, és jó az együttműködésünk a megyei szövetséggel is. Korunk új, főleg fiatalokat veszélyeztető kihívásaira reagálva drogellenes kampányokban is részt veszünk, az időseket pedig a házaló árusok, trükkös átverések veszélyeire figyelmeztetjük – mesélte az elnök."