2016. március 4., péntek

Nagy segítség a nagyvárosoknak

Kovács Aladár elnök
Nagyvárosi Bűnmegelőzési Programot indított útjára a múlt héten az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) és az ORFK, amelynek célja: hatósági, civil és önkormányzati összefogással tenni azért, hogy nagyvárosaink biztonságosabbak legyenek. 

A Nyíregyháza-Kertvárosi Polgárőség Egyesület elnökeként – Jászai Menyhért alpolgármesterrel és több nyíregyházi polgárőr vezetővel együtt – büszkén hallgattam a Teve utcai programindító értekezleten, hogy a szabolcsi megyeszékhely élen jár a bűnmegelőzésben, eredményeink magukért beszélnek. 

Mi, nyíregyházi „rend-őrök” már tavaly nyáron fokozottan odafigyeltünk – a rendőrséggel közös szolgálataink során is – arra, hogy a népszerű szórakozóhelyek, utcák, terek környékén a bulizós estéken is rend, béke uralkodjon, elejét vegyük a rongálásoknak, garázdaságoknak, randalírozásoknak. 

Erőfeszítéseinket siker és oklevél koronázta! E munka folytatásának is felfogható az új országos program, melynek végrehajtására dr. Túrós András OPSZ-elnök ígérete szerint 1 millió forint támogatást kapnak a nagyvárosok.

Kovács Aladár, elnök